خانه تماس با ما کتابخانه سایت‌های حامی گالری کمپین در بند آرشیو English

پذيرش > مقالات > علیه سکوت > مصاحبه با جمعی از فعالان کمپین در کالیفرنیا

کمپین خارج از مرزهای ایران

مصاحبه با جمعی از فعالان کمپین در کالیفرنیا

10 دی 1387 - زهره اسدپور - نسخه قابل چاپ

در پی بازداشت عشا مومني از داوطلبان کمپين يک میليون امضا در کالیفرنیا، مصاحبه اي با اين فعالان از چرائی شکل گيري وفعالیتهای اين کمپین و تلاشهاي انجام گرفته براي آزادي عشا انجام شد. سوالهای مصاحبۀ زیر که توسط زهره اسدپور از اعضای کمپين يک ميليون امضا طرح شده است به صورت مکتوب و جمعي توسط فعالان کمپینِ کاليفرنیا پاسخ داده شده است؛ متن مصاحبه در پی ‫میاید:

لطفا کمی درباره ی کمپین در کالیفرنیا توضیح ‫بدهید.

کمپین یک میلیون امضا در کالیفرنیا به منظور پیگیری اهداف و گسترش پیام کمپین در میان ایرانیان کالیفرنیا در اسفند ماه ۱۳۸۵ آغاز به کار کرد. کالیفرنیا به عنوان پرجمعیت ترین جامعۀ ایرانی خارج از کشور شناخته می شود و تعداد ایرانیان مقیم در آمریکا بیش از ۴۰۰ هزار و حتی تا یک میلیون و نیم نفر تخمین زده شده است. آنچنان که در "کلیات طرح کمپین" آمده است، کمپین تلاشی است وسيع براي ‫جمع آوری يك ميليون امضاء از کلیه شهروندان ایرانی به ‎منظور درخواست تغيير قوانين ‫تبعیض آمیز در كشورمان. طبق این بیانیه ‫"جمع آوری امضاء از ‫هموطنان خارج از كشور معتبر است" و همۀ زنان و مردان ایرانی كه بيش از ۱۸ سال دارند برای نشان دادن مخالفت خود با قوانین ‫تبعیض آمیز می توانند بيانيۀ كمپين را امضاء ‫کنند.

دراین راستا فعالان کمپین در کالیفرنیا تاکنون توانسته اند بیش از ۳۵۰۰ امضا از ایرانیان ساکن کالیفرنیا در تایید بیانیه کمپین جمع آوری کنند. اغلب اعضای تشکیل دهندۀ کمپین در کالیفرنیا ازکسانی هستند که در سالهای اخیر به خارج از ایران مهاجرت کرده اند و با مسائل و مشکلات قانونی دربارۀ زنان در ایران آشنائی دارند و یا حتی خود از این تبعیضهای قانونی رنج برده اند. اغلب آشنائی اعضای کمپین در کالیفرنیا با یکدیگرحول کمپین شکل گرفته است. بسیاری از این اعضا فعالیت اجتماعی را برای اولین بار با کمپین شروع کرده اند و از طریق این کمپین توانمند شده و راهی برای مشارکت در فعالیت های مدنی در حوزه زنان پیدا کرده اند. این فعالین به دلیل ساختار افقی، مستقل بودن، خواسته محور بودن ،غیر ایدئولوژیک بودن کمپین و این که هر شخصی تنها بر مبنای سه بیانیه کمپین می تواند برای اهداف کمپین فعالیت کند، تصمیم گرفته اند در کمپین فعال شوند. کمپین در کالیفرنیا چه در ساختار و چه در روش کاملا الگوهای کمپین در ایران را پیگیری ‫میکند.

برنامه های مختلفی تاکنون توسط فعالان کمپین در کالیفرنیا انجام گرفته است که از آن میان می توان به موارد زیر اشاره کرد: حضور و جمع آوری امضا در سخنراني انوشه انصاري در دانشگاه يو سي ال ای، جمع آوری امضا در محل سخنرانی مهرانگیز کار در دانشگاه یو سی آی و کالج سانتا مونیکا، دو سال پیاپی برپائی غرفه و جمع آوری امضا در مراسم ۱۳ بدر در شهر ارواين که به عنوان گسترده ترین تجمع سالیانه ایرانیان در جنوب کالیفرنیا شناخته می شود، دو سال پیاپی شرکت و برپائی غرفه در جشن مهرگان ۲۰۰۷ در اورنج کانتي]، شرکت و برپائی غرفه در جشن مهرگان در شهر ولی شرکت و برپائی غرفه در سمینار "هویت زن ایرانی در آئینۀ زمان" در شهر سن ديه گو ، جمع آوری امضا در محل سخنرانی شیرین عبادی در دانشگاه یو.سی.ال.ای و شهر سن خوزه و جمع آوری امضا در محل سخنرانی سیمین بهبهانی در دانشگاه یو.سی.ال.ای و شهر ساکرامنتو. همچنین فعالان کمپین در کنفرانسهای مختلفی نیز به عنوان داوطلب و یا سخنران حاضر شده اند از جمله کنفرانس زنان نوبل در ايرلند و کنفرانس پژوهشهاي زنان در برکلي. مراسم متنوعی نیز به منظور معرفی و حمایت از کمپین توسط فعالان کمپین در کالیفرنیا برگزار گردیده است همانند: سمیناری دربارۀ کمپين يک ميليون امضا دردانشگاه يوسي ال ای (۲۲ مي ،۲۰۰۷ ) ، برگزاری جشن و گرامیداشت روز زن در لس آنجلس همراه با سخنرانی فعالان کمپین و شعر خوانی و اجرای موسیقی سنتی (۸ مارچ ۲۰۰۸ ) ، برگزاری برنامه هنري دست جمعي در شهر ارواين به مناسبت دومين سالگرد کمپين که در این روزبومِ نقاشی بزرگی در مقابل بزرگترین فروشگاه ایرانی در شهر ارواین نصب شده بود تا رهگذران با نگاشتن جمله ای و یا تصویر کردن نقشی، دنیایی بدون تبعیض را به تصویر بکشند و نیز پیام های خود را برای فعالین حقوق برابر در داخل کشور بنویسند. از دیگر فعالیتهای انجام شده طراحی، چاپ و فروش تی شرتهائی مزین به لوگوی کمپین ومصرع " کاین درد مشترک هرگز جدا جدادرمان نمی شود"، چاپ و فروش مجموعه مقالات جلوه جواهری، تهیه سی دی های صوتی از خاطرات "کوچه به کوچه" و تجربیات جمع آوری امضا در ایران و فروش آن به قیمت ارزان، نمایش فیلمهای مرتبط با حقوق زنان و فروش تابلوهای نقاشی و عکاسیِ اهدائیِ اعضای کمپین برای تامین هزینه های مالی کمپین ‫کالیفرنیا.

هرچند تاکنون تمرکز اصلی کمپین کالیفرنیا بر جمع آوری امضا و گفتگوی چهره به چهره در جامعۀ ایرانی کالیفرنیا بوده است اما برای اطلاع رسانی کلی راجع به کمپین و فشارهای وارد بر فعالین هم فعالیتهای متعددی انجام شده است که از آن جمله می توان از تاسیس سایتِ اینترنتی دو زبانه در پائیز سال ۱۳۸۶ ، طراحی نقشۀ پراکندگی فعالیت کمپین در شهرهای مختلف ایران و جهان ، ترجمۀ مقالات فعالان ایران به زبان انگلیسی، انجام مصاحبه با صاحبنظران دربارۀ کمپین و جنبش زنان در ایران، چاپ مقالاتي به فارسي و به انگليسي در سايت ها و مجلات ايراني و در سايت هاي فمينيسيتي غير ایرانی، حضور و مصاحبه با رسانه های فارسی و انگلیسی و توضیح در مورد کمپین ، اهداف، فعالیتها و فشارهای وارده بر داوطلبان در ایران نام ‫برد.

برخورد جامعه ی ایرانی با کمپین و شما چگونه بوده است ؟

در کنار بازتاب اخبار کمپین در ایران، فعالیتهای داوطلبان کمپین نیز پس از دو سال فعالیت و حضور دائمی در مجامع ایرانی و معرفی کمپین باعث شده است که کمپین یک میلیون امضا در جمع ایرانیان مهاجر کالیفرنیا به حرکتی شناخته شده تبدیل شود. در آخرین مراسمی که در جشن مهرگان داشتیم خوشبختانه شاهد بودیم که عدۀ بیشتری با کمپین آشنا شده بودند و خیلی‌ راحت تر و خیلی صمیمانه با فعالین کمپین صحبت میکردند، تشویق میکردند و یا برایمان آرزوی موفقیت میکردند. هر چند همیشه مخالفتهائی وجود دارد و انتقاداتی هم می شود اما در مجموع ماهیت کمپین و عملگرائی آن ارتباط برقرار کردن با این حرکت را آسان می سازد. برای آشنائی بیشتر با برخورد جامعۀ ایرانی با فعالان کمپین می توانید به گزارشهای درج شده در سایت و یا این مصاحبه با تعدادی از اعضای کمپین در کالیفرنیا رجوع ‫کنید:

با توجه به اینکه شما در ایران زندگی نمی کنید انگیزه ی اصلی شما در همکاری با کمپین چیست ؟

هر چند شاید پاسخ این سوال در پاسخهای قبل آمده باشد ، اما به اجمال می توان گفت که بسیاری از نابرابریهای حقوقی و قانونی مطرح شده مشخصا به زنان ایرانی خارج از کشور هم مربوط می شود. مثلا وقتی زنی می تواند هنگام سفر به ایران توسط شوهر ممنوع الخروج شود این به زنان ایرانی خارج از کشور شاید بیشتر از اکثر زنان ایرانی داخل مربوط شود. یا مسایل مربوط به ازدواج مجدد (داستان زنانی را شنیده ایم که شوهرشان به ایران رفته و زن دوم گرفته ...) یا حضانت فرزند یا این که زنان ایرانی برای ازدواج با مردان غیر ایرانی اجازه وزارت کشور را نیاز دارند. ایرانیان خارج از کشور شهروند ایران محسوب می شوند و می توانند و باید در این رابطه فعال باشند. بسیاری از ما یا دوستان و خانواده در ایران داریم که این قوانین زندگی آنها را تحت تاثیر قرار می دهد و یا این نابرابریهای حقوقی را شخصا در ایران تجربه کرده ایم و واقعا هر یک حس می کنیم که تلاش برای کمپین مسوولیت ما نیز هست و کمپین خواسته هایی را مطرح می کند که تک تک ایرانی ها را تحت تاثیر قرار می دهد. ایرانیان ساكن در خارج از مرزهای جغرافیایی ایران همچنان ایرانی هستند و حتی طبق قوانین موجود حق شرکت در انتخابات ریاست جمهوری را دارند پس می توانند در راستای تغییر قوانین نابرابر و حمایت از فعالان کمپین در ایران فعالیت کنند. داوطلبان کمپین در کالیفرنیا آنچنان که گفته شد به دلائل مختلفی به کمپین علاقه مند شده اند، برای مثال در زیر به انگیزۀ دو نفر از داوطلبان اشاره می شود و برای مطالعه بیشتر می توانید به این مجموعه از مصاحبه ها رجوع ‫کنید:

— -

من به دلایل شخصی‌ که به گذشته ام برمیگرده علاقمند به فعالیت در کمپین شدم. روشی‌ که کمپین برای رسیدن به اهدافش دنبال میکنه خیلی‌ به نظرم جالب اومد و همکاریم رو با کمپین شروع کردم. ولی‌ به جز علاقه و دلایل شخصی‌ اول اینکه تو ایران زندگی‌ نکردن هویت ایرانی‌ آدمهارو عوض نمیکنه و وظیفه همهٔ ماست که چه تو ایران چه هر جای دیگهٔ دنیا هر کاری هر چند کوچیک که اعتقاد داریم میتونه در بهبود شرایط سرزمینمون مو ثر باشه انجام بدیم. دوم اینکه تغییر این قوانین فقط به ایرانیان داخل ایران کمک نمی‌کنه. و قسمتی‌ از این قوانین شامل حال تمام ایرانیان چه داخل و چه خارج از ایران می‌باشد. مثلا میتونیم قانون ارث رو مثال بزنیم که ما هر جای دنیا که زندگی‌ کنیم به عنوان یک ایرانی‌ حق زن از ارث یک دوم حق مرد می‌باشد. و یا حق حضانت فرزند که اگر زن و مردی خارج از ایران زندگی‌ کنند و مرد فرزند خود را به ایران ببره و به هر دلیلی‌ تصمیم به طلاق بگیره میتونه حضانت فرزند رو بگیره. بنابراین می بینیم که این قوانین فقط مختص به ایرانیان داخل ایران ‫نیست.

— -

این درسته که ما الان در ایران زندگی‌ نمی‌کنیم و تبعیضات قانونی حاکم بر ایران به ما چندان صدمه نمیزنه، ولی‌ واقعیتش اینه که اکثر ما دوران کودکی‌ ‫و جوانیمون رو در ایران بودیم، من به شخص تازه ۴ سالی‌ می‌شه که برای تحصیل به آمریکا اومدم و نه تنها علاقه و توجه من به ایران و مسایل اجتماعیش کمتر نشده، بلکه بیشتر هم شده. راستش میدونم سوال شما راجع به انگیزه اصلی‌ ما در همکاری کمپینه ولی‌ دلم می‌خواد کمی‌ از خودم براتون بگم. علاقه اصلی‌ من به فعالیت در حقوق زنان از زمانی‌ شروع شد که مجبور بودم مدتی‌ از پله های دادگاه خانواده از این طبقه به اون طبقه، از این در به اون در برم تا اینکه بتونم راه رهایی از زندگی‌ مشترکی رو که داشتم درش از بین میرفتم رو پیدا کنم. بعد از اون تجربه، همیشه مترصد روزی بودم که ببینم زنان ایران خودشون به این باور رسیدن که برای تغییر قوانین تبعیض آمیز حاکم برشون باید خودشون احساس مسوولیت کنن و در صدد تغییر باشن. تا اینکه ۲ سال پیش در یه جمع دوستانه راجع به کمپین یک میلیون امضا، هدفش و نحوه عملکرد صلح جویانه اش شنیدم و بی‌ تردید خودم رو همدل و همگام با کمپین دیدم. کمپین برای من معنی ‫یک گروه و سازمان خاصی‌ رو نداره، کمپین از نظر من مثل یه رودخانهٔ روان، پر جوشش با آبی زلال میمونه که هر کی‌ دلش بخواد ( با هر سن و سالی‌ ، با هر حرفه و تحصیلاتی ، با هر قومیت و مذهبی‌) میتونه در جریانش قرار بگیره و با بقیه همسفر بشه تا برسن به جایی که دیگه آثاری از تبعیض و بیعدالتی و خشونت بر علیه زنان نباشه. چرا میگم رودخونه روان ، چون از روزی که شروع شده مثل آبی روان داره به هر خونه ایی نفوذ میکنه ( گفتگوی چهره و چهره)، هر روز داره مسیر خودش رو طی‌ میکنه. بالا و پایین زیاد داره، هر چند وقت یک سدی جلوش گذشته می‌شه، فعالینش محدود، محکوم یا بازداشت میشن ولی‌ باز راه خودش رو ادامه میده چون جوشش داره. جوشش اش از دل زن و مردهایی میاد که قویا خواستار تغییر هستن. آب این رودخونه خیلی‌ زلاله، هدف و عملکرد این جنبش صاف و زلال و مشخصه برای همه ، برای مردم و برای نظام . اگر تو این آب نگاه کنی‌، خودت رو میبینی‌، خواهرت رو ، مادرت، همکلاسی و همکارت رو، همهٔ زنان میهنت رو میبینی‌، چه قدر زلال و شفاف این آب داره میگه: "من رو گل نکنید". قصه رو کوتاه کنم، انگیزه اصلی‌ من برای همکاری کمپین به دلیل حقانیت کمپین، و ساختار مردمی و افقی کمپینه که همه رو در خودش جا ‫میده.

بازداشت عشا مومنی با توجه به اینکه تنها مورد بازداشت فعالین خارج از کشور بود بازتاب ویژه ای داشت ، کمی درباره ی عشا و چگونگی اطلاع شما از بازداشت او توضیح دهید ؟

عشا به مسایل زنان از قبل از شروع کمپین علاقمند بود و می خواست که تز کارشناسی ارشد خود را درباره موضوع زنان انجام دهد. برای همین در ماه مرداد به ایران رفت و با موافقت عده ای از اعضای کمپین برای تکمیل پروژۀ دانشگاهی اش به مصاحبه های تصویری با آنها پرداخت. عشا در روز 24 مهر در هنگام رانندگی در بزرگراه مدرس بازداشت شد. در تفتیش منزل خانواده اش، کامپیوتر و فیلم های مصاحبه ها توسط پلیس توقیف شد. ما از طریق یک ای میل از فعالان کمپین در تهران از دستگیری عشا باخبر شدیم . طبق گفتۀ شیرین عبادی، برندۀ جایزۀ صلح نوبل، سیر پروندۀ عشا از آغاز غیر قانونی بود و اتهام وارده بر وی، تبلیغ علیه نظام، هیچ مبنای قانونی ندارد. در طول این مدت، خانوادۀ عشا به دلیل مصاحبه و خبررسانی تحت فشارهای فزاینده ای قرار گرفتند و خود عشا نیز قریب به یک ماه در سلول انفرادی بسر برد.هر چند عشا سرانجام روز ۲۰ آبان از زندان به قید وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی (سند منزل) آزاد شد اما هنوز گذرنامه وی به او بازگردانده نشده است و او اجازۀ خروج از کشور برای تکمیل تحصیلات خود را ندارد

بازتاب گسترده بازداشت عشا به مسایل مختلفی مربوط بود. در درجه اول این موضوع که عشا متولد آمریکاست خود به خود باعث شد که خبر دستگیری او به سرعت در رسانه های آمریکایی پخش شود. از طرفی دانشگاه عشا و اساتید و همکلاسی های او هم تلاش گسترده ای را برای اطلاع رسانی انجام دادند و دانشگاه به عنوان موسسه ای علمی و معتبر برای رسانه ها از اهميت زیادی برخوردار است. گروه های حقوق بشری و حتی افراد عادی به طور مستقل نیز برای آزادی عشا تلاش کردند و همۀ اين نکات در کنار فعالیت فعالان کمپین در ايران و کاليفرنیا باعث بازتاب موضوع دستگيري عشا در رسانه ها شد

علت تاخیر در اطلاع رسانی بازداشت عشا چه بود ؟

علت تاخیر در بازداشت عشا درخواست خانوادۀ وی بود. علی رغم آنکه تجربیات مشابه قبلی نشان داده است که اطلاع رسانی به موقع در تسریع آزادی زندانی موثر است، اما ایجاد ارتباط و اعتماد دوجانبه با خانواده مهم است و بنابراین ما به درخواست خانواده احترام گذاشتیم. در این مدت سعی شد این قضیه برای خانوادۀ نگران عشا توضیح داده شود اما نیروهای بازداشت کنندۀ عشا به خانوادۀ وی اعلام کرده بودند که اگر خبر در رسانه ها مطرح نشود، عشا به زودی آزاد می شود. تاکتیکی که به دفعات در گذشته برای فشار بر خانواده ها از آن استفاده شده است. از طرفی عشا روز چهارشنبه بازداشت شد که تعطیلات آخر هفته در این تاخیر در اطلاع رسانی موثر بود. پس از گذشت ۵ روز از بازداشت وقتی روز یکشنبه ، پدرو مادر وی برای پی گیری وضعیت دخترشان به دادگاه انقلاب مراجعه کردند. به آن ها گفته شد که دیگر به دادگاه مراجعه نکنند و دادگاه تا پایان بازپرسی پاسخی به سئوالات خانواده نمی دهد. و از همان روز با اعلام رسمی خبر بازداشت توسط پدر عشا اطلاع رسانی در این مورد آغاز گشت. جالب است که به گفتۀ پدر عشا تاریخ بازداشت عشا در برگه رایانه ای که آنها از دادگاه دریافت کرده بودند ۲۷ مهر قید شده بود در حالی که او را روز ۲۴ مهرماه دستگیر کرده بودند. یعنی پنجشنبه و جمعه و روز باداشت را قید نکرده ‫بودند.

درباره ی مجموعه ی فعالیتهایی که کمپین کالیفرنیا برای ازادی عشا کرد ، توضیح ‫دهید.

از بدو بازداشت غیرمترقبۀ عشا تا آزادی ، فعالان کمپین در کالیفرنیا با تشکیل جلسات مختلف، تماس و مشورت با مطلعین و دنبال کردن راهبردهای متفاوتی پیگیر بازداشت عشا و در تلاش برای آزادی وی بودند.این فعالیتها که در قالب کمیته های مختلف حول محورهای متفاوتی جریان یافت که در زیر به برخی از این اقدامات فهرست وار اشاره ‫میشود:

‫- تاسیس وبلاگ دو زبانه به فارسی و انگلیسی، تلاش برای مطرح کردن وبلاگ به عنوان ماخذ معتبر خبری دربارۀ بازداشت عشا.

‫- تولید محتوا برای وبلاگ همچون تهیۀ زندگینامۀ عشا، مصاحبه با اساتید و استادان مشاور عشا، یادداشتهای کوتاه دربارۀ عشا و لینک دادن به مطالب چاپ شده دربارۀ عشا...

‫- ترجمه مقالات و اخبار مرتبط از فارسی به انگلیسی و بالعکس.

‫- بازبینی اخبار منتشره در مورد بازداشت عشا در رسانه های جمعی، آرشیو کردن این مطالب، تماس با جرائد و رسانه ها برای درخواست تصحیح خبر منتشره در صورتی که خطائی در مطالب مشاهده ‫میشد.

‫- تهیه، تنظیم و ارسال دادخواستی ( پتیشن) که به امضای بیش از ۳۹۰۰ نفر از سراسر جهان رسید به نمایندگی ایران در سازمان ملل .

‫- همکاری در تهیه و تنظیم نامه ای با امضای بیش از نود نفر از شخصیتهای معتبر دانشگاهی چون نوام چامسکی، نیکی کدی، ... در درخواست آزادی بی قید و شرط عشا و ارسال نامه به دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل.

‫- مصاحبه اعضای کمپین کالیفرنیا با رسانه های عمومی. سعی اعضای کمپین در کالیفرنیا بر این بود تا با حضور در رسانه های جمعی علاوه بر اطلاع رسانی صحیح دربارۀ وضعیت عشا و کمپین یک میلیون امضا تا حد ممکن از سواستفادۀ تبلیغاتی نو محافظه کاران و جنگ طلبان از جریان بازداشت عشا جلوگیری کنند. برخی شبکه های خبررسانی چون ام،ان،بی،سی و سی.ان .ان و روزنامه های دانشگاهی به مصاحبه با اعضای کمپین پرداختند و یا گزارش خود را بر مبنای مطالب وبلاگ تنظیم کردند.

‫- تماس و خبر رسانی دربارۀ وضعیت عشا به سازمانهای معتبر دفاع از حقوق بشر چون عفو بین الملل، مؤسسۀ زنان برجسته برنده نوبل، سازمان دیدبان حقوق بشر و....

‫- همکاری با دانشجویان، اساتید و همکلاسیهای عشا برای برگزاری مراسم شمع افروزی برای بازگشت وی در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا، نورثریج.

و اقدامات دیگر که امیدواریم در مقاله ای مجزا به شرح آن بپردازیم. فعالیتهای کمپین آزادی عشا همچنان تا بازگشت عشا و رفع ممنوع الخروجی وی از ایران ادامه خواهد ‫یافت.

مطلبی در سایت کمپین کالیفرنیا منتشر شد به قلم روجا بندری با عنوان "دور شوید" که بعضی از آن این برداشت را داشتند که دفاع از حقوق انسانی عشا تنها در چهار دیواری خانواده و دوستان عشا مجاز است، ممکن است کمی در این مورد توضیح دهید؟

روجا بندری: واقعا امیدوارم که این سو تفاهم برای بیش از یک یا دو نفر پیش نیامده باشد. فکر می کنم که شاید تنها با دیدن تیتر مقاله چنین برداشتی شده و اگر کسی این برداشت را کرده شاید فرصت نکرده که متن این مطلب را مطالعه کند. شاید هم من نتوانستم منظورم را به خوبی توضیح دهم. به هرحال از همه دعوت می کنم که متن این مقاله را اینجا مطالعه کنند. روی سخن در این مقاله به نومحافظه کاران (نئوکانسرواتیوهای) جنگ طلب آمریکایی است که یک هدف سیاسی خاص را دنبال می کنند و از دید من به دنبال استفاده از ماجرای عشا به نفع خود بودند. جمله «دور شوید» فقط و فقط درباره این گرایش سیاسی خاص بود و نه هیچ کس دیگر. این که چرا به این گروه می گویم که دور شوند به نظر من بدیهی است که به عنوان یک ایرانی طرفدار صلح و برابری که در آمریکا زندگی می کند به هیچ عنوان از گروهی که قصد جنگ و خشونت داشته باشد و علی الخصوص برای امنیت مردم ایران و صلح احترام قائل نباشد حمایت نمی کنم و به خاطر صحبت هایی که به شخصه با عشا داشتم می دانم که عشا نیز با این سیاست ها به شدت مخالف بود. حمایت نومحافظه کاران آمریکایی در بحبوحه انتخابات آمریکا از نظر من به معنی یک تلاش برای کسب امتیاز سیاسی در رقابتهای داخلی و در جهت پیشبرد هدف حمله به ایران است. بنابراین وقتی ما دیدیم که در اینترنت یک پتیشن هرچند کوچک ولی با لحن تند و جنجالی درست کرده اند و یک نسخه از امضاها را نیز به کاندیدا های ریاست جمهوری آمریکا می فرستند با فرستادن ای میل به آنها اعتراض کردیم. در این مقاله هم گفتم که کسانی که عشا را در ایران بی دلیل دستگیر کرده اند باعث شدند که این نوع گروه ها در آمریکا فرصتی برای پیشبرد اهداف خود به دست بیاورند. (که البته موفق نشدند). یعنی خشونت و زورگویی در ایران تنها به نفع گروه های طرفدار خشونت و زورگویی در آمریکاست (و بالعکس) هر چند این دو گروه مخالف همدیگر ‫باشند.

بنابراین باز هم تاکید می کنم که فقط و فقط به نومحافظه کاران جنگ طلب آمریکایی از قول عشا گفتم که دور شوید و نه کس دیگر. به شخصه همواره فکر می کنم که به جز همکاری و همراهی با یکدیگر کاری از پیش نمی رود چه این کار آزادی یک فعال و دوست کمپینی باشد و چه ایجاد برابری در جامعه. در نتیجه اصلا تصور این که سایر فعالان را از عشا دور کنم در ذهنم نمی گنجد. فعالیت افراد مختلف از سراسر دنیا به ما نیز انرژی برای کار بیشتر می داد و اگر تلاش فعالان مختلف از گوشه و کنار جهان نبود شاید عشا هنوز در بند می بود. در نهایت هم دوست دارم اضافه کنم که آروزی همه این است که چنین تلاش خوب و همگانی در صورت بازداشت هر فعال اجتماعی که در هر جای دنیا زندگی می کند و متولد هر کشوری است صورت بگیرد و هیچ انسان بی گناهی بدون حامی ‫نباشد.

کمپین کالیفرنیا

ارسال به بالاترین ، توییتر ، فریندفید ، فیسبوک






در همين بخش :

‫8 مارس روزی که نمی توان از ما دریغ کرد
با طلاق توافقی از حقارت و کتک و فحش رها شدم /گزارشی از دادگاه محلاتی: مریم مالک
تجمع مادران عزادار در رشت
تغییر ممکن است/ جلوه جواهری(26 روز پس از بازداشت کاوه مظفری)
گامهایی که با تزلزل نا آشنایند/ گرامی داشت چهلم ندا در رشت

ديگر بخش ها :

طرح یک میلیون امضا | مقالات | سایت نوشته ها | اخبار | گزارش كمپين | گفت و گو | علیه سکوت | كوچه به كوچه | نامه های شما | گزارش ویژه | گفتگو با اعضا | ویژه سالگرد کمپین | تصویر برابری | دل آرام علی | تریبون | مقالات | تاریخ شفاهی | خارج از چارچوب | کتابخانه | درباره کمپین | کمپین در شهرها | کمپین در بند | صدای تغییر | ویژه 22 خرداد | لایحه حمایت از خانواده | گالری | عشا مومنی | امیر یعقوبعلی | خدیجه مقدم | راحله عسگری زاده و نسیم خسروی | پروین اردلان،جلوه جواهری، مریم حسین خواه، ناهید کشاورز | زینب پیغمبرزاده | سعیده امین، سارا ایمانیان، محبوبه حسین زاده، ناهید کشاورز و همایون نامی | احترام شادفر | نسیم سرابندی زاده،فاطمه دهدشتی | وبلاگ مهمان | پرونده خرم آباد | دستگیری ها | مریم مالک | پرستو اللهیاری | مهرنوش اعتمادی | سمیه رشیدی | Other Languages | همراهان | «فراخوان کمپین ده روز با بهاره هدایت» | English